2011. április 10., vasárnap

Tavaszi tekercs

Mielőtt még belemerülnénk a tavaszi szünet örömeibe, országszerte több helyen is bazárok, ünnepek várják a Waldorf iskolásokat és persze minden érdeklődőt.

Húsvét előtt az iskolákban is szokás nagytakarítást végezni. Sok iskola a környezetét is szépíti. Nemrég kaptam hírt a Rákosmenti Waldorf Iskola tavaszi akciójáról: április 16-án, szombat délelőtt ismét takarítanak a cinkotai Naplás-tó környékén, hogy ne olyan kép fogadja a kirándulókat, mint az iskolások őszi takarítása előtt. A Mezei Őrszolgálat szemeteszsákot és munkás kesztyűt biztosít, de a létszám ismeretéhez segíthet, ha a facebook-tagok csatlakoznak az iskola facebook-oldalának Tavaszi szemétszüret eseményéhez.

Virágvasárnapi bazár,
Rákosmenti WI
Forrás: web 
Másnap, április 17-én, délelőtt tíztől a Rákosmenti Waldorf Iskola Virágvasárnapi bazárra vár szeretettel mindenkit, nem csak a szemétszedőket. A szemnek és fülnek kínált élvezetek mellett persze lesznek reformételek és bográcsozás is, nem kell hidegélelmet cipelni. :)

Húsvéti Bazár, Fót
Forrás: facebook
Ugyanezen a hétvégén, szombaton, április 16-án délután a Fóti Waldorf Iskola tizenkettedik osztálya Húsvéti Bazárra hívogat. Kézműves foglalkozások, cirkuszi bemutató és koncertek. Kéz, fej, szív. És persze gyomor: üres gyomorral gyertek, a büfé bevételével a 12. osztály év végi művészeti útját támogathatjátok.

Családi nap, Napraforgó WI
Forrás: facebook 
Ez egy zsúfolt hétvége lesz, április 16-ára, szombatra ajánlom még az idén tizenöt éves Debreceni  Napraforgó Waldorf Általános Iskola és Gimnázium Családi napját és Waldorf kézműves vásárát. A jószeműek a csatolt képről is kibogarászhatják a programot, mi többiek pedig próbálkozzunk az Iskola facebook, vagy iwiw oldalán (amit most nem találok, mea culpa, tud valaki segíteni?). 
S aztán végre - diákok és tanárok nagy örömére - kitör a húsvéti szünet. Ti mit terveztek a szünetre? Írjátok meg bátran.
A szünet előtt, után, májusban sokfelé lesznek nyolcadikos és tizenkettedikes évesmunka előadások, ha ismeritek ezek időpontjait, kérlek, írjátok meg.

Szent György napi vásár 2010,
Óbudai WI, forrás: WaldorfCafé
Idén május 14-én lesz az Óbudai Waldorf Iskola XVI. Tavasz Ünnepe és Kézműves Sokadalma (leánykori nevén Szent György napi vásár, de idén kicsit messze esik a vásár dátum az ünneptől), amiről egy későbbi bejegyzésben részletesebben írok majd, de a műsor és a vásár tervezéséhez a szervezők azt kérik, hogy a jelentkezési lapokat 2010. április 20-ig küldjétek vissza. További információkat az iskola weboldalán és a facebook-on találhattok. 


Ha tudtok valami olyan waldorf eseményről, aminek itt, vagy az Eseménynaptárban lenne a helye, nosza, máris írjátok meg itt, megjegyzésben, a WaldorfCafé facebook oldalán vagy a program@waldorfcafe.org címre levélben. Köszönöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése